Blog Debat Fødevarer

Mere kemi mellem mennesker – ikke i vores mad

-For vi putter jo ikke hvad som helst i munden.

Der var engang, hvor problemer med kemi i mad, var noget man kunne fortynde sig ud af. Det kan vi ikke på samme måde længere.

Tænk nu, hvis vi i Danmark var de første i verden der ikke anvender: 

Glyphosat, desmedipham, captan, prothioconazol, boscalid, difenoconazol, fenoxaprop-p-ethyl, propyzamid, metamitron, fluroxypyr, tebuconazol, pyraclostrobin, pendimethalin, spirotetramat, phenmedipham, bentazon, azoxystrobin, mepiquat-chlorid, trinexapac-ethyl, ethephon, mesotrion, clopyralid, 2,4-diklorfenoxy-eddikesyre, propiconazol, clomazon, bromoxynil, metrafenon, mandipropamid, MCPA, pencycuron, ioxynil, diquat, thiamethoxam, cyazofamid, prosulfocarb, propamocarb, cycloxydim, chlormequat-chlorid, propaquizafop, dithianon, foramsulfuron, pirimicarb, fosetyl-al, hymexazol, thiram, thiacloprid, epoxiconazol, asulam, maleinhydrazid, folpet, tau-fluvalinat, imidacloprid, metconazol, fludioxonil, tribenuron-methyl, daminozid, mancozeb, tefluthrin, tolclofos-methyl, diflubenzuron, iodosulfuron, methyl-natrium, florasulam, cyprodinil, acetamiprid, pyroxsulam, lambda-cyhalothrin, ethofumesat, pymetrozin, aclonifen, dazomet, fluazinam, silthiofam, prohexadion-calcium, mechlorprop-p, imazalil, flonicamid, pyrimethanil, mesosulfuron, clodinafop-propargyl, indoxacarb, thiabendazol, chlorpropham, triflusulfuron- methyl, thifensulfuron-methyl, dichlorprop-p, kresoxim-methyl, metsulfuron-methyl, clothianidin, tepraloxydim,dicamba, fenhexamid, deltamethrin, sulfosulfuron

…I PRODUKTIONEN AF VORES MAD

 

Unio Global er en ny fælles platform, der tager bæredygtig produktion og forbrug af mad meget seriøst. Vi starter der, hvor andre slutter: FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling er vores udgangspunkt.  Ingen organisation eller person er i stand til at omstille verden til bæredygtig fødevareproduktion alene. Vi skal tænke anderledes. Vi  skal skabe nye smarte og brugbare løsninger sammen. Der findes rigtig mange initiativer med potentiale i Danmark allerede i dag. Dem vil vi gøre større – til gavn for verden. Vi vil gøre Danmark til globalt centrum for bæredygtig udvikling.

Alle, der deler vores vision og ønsker at være med til at gå forrest, kan blive medlem.  

Du kan læse om vores visioner her. 

 

Bliv medlem

Comments